Aktuális
MMK Építési Tagozat Fiatal Mérnökök Csoportja

A tavalyi év májusában hivatalosan is megalakult a Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozatán belül működő Fiatal Mérnökök Csoporja, amely a kivitelezésben dolgozó 40 évnél fiatalabb mérnököket kívánja összefogni. 

Ez évben a fővárosból kiindulva vidéken is szeretnének sejteket létrehozni, hogy ne csak a főváros és környékén élő fiatal mérnökök közösségét építsék ki, hanem egy, az egész országra kiterjedő hálózatot hozhassanak létre.Céljuk a kapcsolatépítésen túl a tapasztalatok megosztása, ezáltal a szakmai fejlődés elősegítése.

 

Tájékoztatásul mellékeljük Harkai Balázs elnök levelét, melyben összefoglalja a tavalyi év eredményeit, illetve az ez évi előzetes terveket. Következő gyűlésüket 2014. január 29-én tartják 18 órai kezdettel a Vásárhelyi Pál Kollégiumban, ahová szeretettel várnak minden érdeklődőt!

 

A  dokumentum letöltése pdf formátumban

E-napló letölthető alkalmazási segédlet

A Veszprém Megyei Mérnöki Kamara Építési Szakcsoportja alkalmazási segédletet állított össze az e-Építési napló használatának megkönnyítése érdekében, a megyei kamara képzéséhez kapcsolódva.

 

Az alkalmazási segédlet összeállításával a Szakcsoport mind a szakmagyakorló kollégák, mind az építtetők részére kíván segítséget nyújtani. Cél továbbá, hogy a program készségszintű elsajátításáig ezzel a segítséggel könnyebben lehessen használni az e-Építési naplót. Az alkalmazási segédlet az e-Építési napló oktatási program alapján készült, minden műveleti fázisban lépésről-lépésre ad pontos útmutatást.

 

 

E-építési napló alkalmazási segédlet I.

 

E-építési napló alkalmazási segédlet II.

 

ÉMSZ Szakmai Fórum - 2013.12.02. Győr

Az ÉMSZ (Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége) ismét megrendezi győri szakmai fórumát , ezúttal Ipari csarnok, tető és falmegoldások témakörben, mely lehetőséget ad a szakmai előadások megvitatása után a régió tervező és kivitelező szakemberei számára egy szakmai és baráti beszélgetésre is.

 

Időpont:      2013. december 2. hétfő, 16:00 óra

 

Helyszín:    Hild József Építőipari Szakközépiskola

                     9021 Győr, Szent István út 1. 

                     

 A programtervezetet és a jelentkezési lapot itt letöltheti.           

MMK Épületgépészeti Tagozat Kivitelező Szakosztályának szakmai napja

A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozatának Kivitelező Szakosztálya 2013. november 12-én tartja Szakmai napját, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk.

 

Időpont: 2013. november 12., kedd, 10-14 óra
Helyszín: Magyar Szabványügyi Testület, 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 1.

 

Tematika:

  • Változások az ÉTV-ben, a hozzá kapcsolódó kormányrendeletekben (191/2009, 312/2012 stb.), új jogszabályok felsorolása, érvényessége és hatálya.
  • A 2013. évi XXXIV. törvény célja és ezek együttes várható hatása.
  • Mi a TESZSZ, hol tart a megalakítása, mikortól lehet a TESZSZ-hez fordulni, ennek mi a menete.
  • Hogyan kíván a kormány érvényt szerezni a fenti törvényeknek és rendeleteknek, az építési felügyelet hatásköre.
  • Várható-e Magyarországon a németországi „Baupolizei” hatásköréhez hasonlító szerv felállítása (mely szerv jogosult a tervezőcégeknél, a kivitelező cégeknél, a beruházónál, ezek telephelyén helyszíni ellenőrzést végezni, építkezéseket felkeresni és építési vállalkozási szerződéseket ellenőrizni, hogy azok szövegezésébe kerülnek-e a rendeletekkel ellentétes, a vállalkozóra rákényszerített megfogalmazások stb.).

Előadó: Dr. Gáts Andrea ügyvéd, jogalkotási szakjogász

Az előadást követően vitafórumot tartunk a fenti témákról.

 

Az eseményen való részvétel költsége 4000 Ft + áfa. Névvel és kamarai számmal ellátott jelentkezés esetén az általunk megküldött számlaszámra való utalással válik érvényes a regisztráció.

Csak előzetes regisztrációval tudunk látogatókat fogadni!

 

Információ és jelentkezés:
Veresegyházi Boglárka
Mérnök Média Kft.
1134 Budapest, Róbert K. krt. 90.
20/389-1074
info@e-gepesz.hu

Magyar Épületgépészek Napja 2013


 

Lapozás:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26