Aktuális
"Épületvillamossági ismeretek ..." előadás anyaga (2013.05.30.)
DUNA NAP 2013

 

2013. június 28-án péntek délután 15 órától várunk mindenkit szeretettel Győrben a Baross úton található Látogatóközpont elé, illetve a Csónakos szoborhoz a Duna Nap 2013 rendezvény alkalmából!

 

Programok a Látogatóközpontban:

 • "Eleven talaj" - Interaktív Kiállítás
 • Győri Fotóklub Egyesület Kiállítása
 • Parányi Vizilények titkai c. előadás
 • Duna a Fekete erdőtől a Fekete tengerig c. előadás
 • Filmvetítés: A tokhalak vándorlása

 

Programok a Csónakos szobornál:

 • 15:00 Megnyitó
 • 15:15 El Paso Táncegyesület bemutatója
 • 15:30 Vízcsepp Élete - Jaskó Bálint Interaktív színháza gyerekeknek
 • 16:00 Regős Táncegyüttes bemutatója
 • 16:30 Vízcsepp Élete - Jaskó Bálint Interaktív színháza gyerekeknek
 • 17:00 Regős Táncegyüttes bemutatója
 • 17:30 Csörgősipka Színház: Az öreg halász és a nagyravágyó felesége
 • 17:55 El Paso Táncegyüttes bemutatója

 

Forrás: gyor.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magyar Műszaki Értelmiség Napja - 2013.06.12.

A VII. Magyar Műszaki Értelmiség Napja

A magyar mérnöktársadalom legnagyobb ünnepeként idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre Bánki Donát születésnapjához igazítva a Magyar Műszaki Értelmiség Napja. Ebben az évben Győrött, a Széchenyi István Egyetem  falai között kerül megrendezésre 2013. június 12-én.

A Magyar Műszaki Értelmiség Napjának célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a műszaki értelmiség szerepére a magyar nemzetgazdaságban, hangsúlyozva, hogy Magyarország csak akkor állhat stabil fejlődési pályára, ha a műszaki és természettudományos képzés területén markáns fejlesztési programok indulnak, melynek következtében nő az e területen tevékenykedő szakemberek társadalmi megbecsülése, javul a szakmai megítélése, presztízse.

Az idei rendezvény az ágazatban elért eredmények és a magyarországi járműipar előtt álló perspektívák széles körben történő megismertetését tűzte ki célul, ezért a kiemelt célcsoportot a műszaki értelmiség, a mérnök társadalom, a szakmai szervezetek képviselői, a politikai döntéshozók és a jövő műszaki értelmiségét adó jelenlegi és leendő mérnökhallgatók alkotják. 

/Forrás: http://mmen2013.sze.hu/bemutatkozas/

 

Az esemény összefoglalóját itt olvashatja.

Árvíz 2013 június

A felesleges rémhírterjesztések ellenére, amik komoly károkat okoztak, a vízügyi szakemberek összehangolt munkájával és a katonaság hathatós segítségével, úgy tűnik sikerült elhárítani a Győrújfalu térségében kialakult árvízi veszélyhelyzetet. A vízügy az ország szinte összes Vízügyi Igazgatóságáról mozgósított szakembereket, hogy a jól szervezett, összehangolt munkával el tudják érni a védekezési munkák hatékonyságát.

Ezeken túlmenőleg ezúton is köszönetet mondunk annak a sok önkéntesnek, akik a saját munkájukkal segítették az ellátást, lett légyen az élelem készítése, homokzsák töltése, vagy pénzügyi támogatás.

 

Bartal György

MMK tisztújító küldöttgyűlés

 

A Magyar Mérnöki Kamara 2013. május 16-án tartotta tisztújító küldöttgyűlését. A tisztújítás során a küldöttek kétharmados többséggel az MMK elnökének újabb négy évre Barsiné Pataky Etelkát választották meg. 

A választás eredményeként az MMK alelnökei: Kovács István, Kassai Ferenc, Holló Csaba és Rónay István. A 12 fős elnökség tagjai: Bezzeg János, dr. Csenke Zoltánné, dr. Csete Jenő, dr. Farkas János, Feilné Győry Zsuzsanna, Magyar Ákos, Némethy Zoltán, Polányi Péter, dr. Scharle Péter, Sipos László, Szigetiné László Erika, Zarándy Pál (elnökségi póttag: dr. Liska András).

 

Az öttagú felügyelőbizottság tagjai: Denk András, Kiss Sándor, Németh László, Lengyel Tamás és Marjas Kornél (póttagok: dr. Tóth György, Sándorfi György). A kilenctagú etikai-fegyelmi bizottság tagjai: dr. Greschik Gyula, dr. Kontra Jenő, Kövesi Tibor, dr. Karvaly Elemér, Czakó László, dr. Szabó Éva, Csejtei György, dr. Fekete Jenő és Tóthné Temesi Kinga (póttagok: dr. Hankó András és Kelemen Csaba).

 

A kiemelkedő mérnöki tevékenység és köztestületi munka elismeréseként a Magyar Mérnöki Kamara megyénkből Kovács István okleveles gépészmérnököt részesítette Zielinski Szilárd Díjban, akinek ezúton is gratulálunk.

Lapozás:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26