Aktuális
MMK tisztújító küldöttgyűlés

 

A Magyar Mérnöki Kamara 2013. május 16-án tartotta tisztújító küldöttgyűlését. A tisztújítás során a küldöttek kétharmados többséggel az MMK elnökének újabb négy évre Barsiné Pataky Etelkát választották meg. 

A választás eredményeként az MMK alelnökei: Kovács István, Kassai Ferenc, Holló Csaba és Rónay István. A 12 fős elnökség tagjai: Bezzeg János, dr. Csenke Zoltánné, dr. Csete Jenő, dr. Farkas János, Feilné Győry Zsuzsanna, Magyar Ákos, Némethy Zoltán, Polányi Péter, dr. Scharle Péter, Sipos László, Szigetiné László Erika, Zarándy Pál (elnökségi póttag: dr. Liska András).

 

Az öttagú felügyelőbizottság tagjai: Denk András, Kiss Sándor, Németh László, Lengyel Tamás és Marjas Kornél (póttagok: dr. Tóth György, Sándorfi György). A kilenctagú etikai-fegyelmi bizottság tagjai: dr. Greschik Gyula, dr. Kontra Jenő, Kövesi Tibor, dr. Karvaly Elemér, Czakó László, dr. Szabó Éva, Csejtei György, dr. Fekete Jenő és Tóthné Temesi Kinga (póttagok: dr. Hankó András és Kelemen Csaba).

 

A kiemelkedő mérnöki tevékenység és köztestületi munka elismeréseként a Magyar Mérnöki Kamara megyénkből Kovács István okleveles gépészmérnököt részesítette Zielinski Szilárd Díjban, akinek ezúton is gratulálunk.

Magyar Műszaki Értelmiség Napja 2013 - Győr

A Magyar Műszaki Értelmiség Napjának központi rendezvényét idén június 12-én tartják a győri Széchenyi István Egyetem aulájában és a kisalföldi megyeszékhely belvárosában. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a műszaki értelmiség szerepére a magyar nemzetgazdaságban.

 

Fővédnök: Orbán Viktor miniszterelnök.

 

A szervezőbizottság elnöke: Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, alelnöke Kassai Ferenc, a Budapesti Mérnöki Kamara elnöke, a Magyar Mérnöki Kamara alelnöke, valamint Veress Gábor, a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségének elnöke.

 

Titkára: Hanula Barna, a Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Karának dékán-helyettese.

 

Az operatív bizottság tagjai: Antos László, a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója, Benkó Sándor, a Benkó Dixieland Band vezetője, Bokor József, az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének tudományos igazgatója, Fekete Dávid, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere, Michelberger Pál, a Magyar Mérnökakadémia elnöke, Lőre Péter, az Audi Hungária Motor Kft. vállalati kommunikáció vezetője, Májer Eszter Petra, a Széchenyi István Egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Palkovics László, az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség elnöke.

 

 

 

Nemzeti Vízstratégia konzultáció

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium elkészítette a Nemzeti Vízstratégiát a vízgazdálkodásról, öntözésről és aszálykezelésről. A jövő vízügyi, öntözésfejlesztési és aszály kezelési politikáját megalapozó, a fenntarthatóságot biztosító konzultációs vitaanyag nyilvánosan elérhető a következő címen:

http://neki.gov.hu/?TeruletKod=0&Tipus=content&ProgramElemID=67

 

A csatolt és a fenti linken elérhető dokumentum véleményezésére a Nemzeti Környezetügyi Intézet a mellékelt kérdőívet állította össze. A beérkező vélemények beépítésre kerülnek a stratégiába, annak véglegesítése előtt.

 

Kérem, értékes véleményével járuljon hozzá a stratégia kialakításához. A kitöltött kérdőívet a vizstrategia@neki.gov.hu címre 2013. május 31-ig kérjük visszaküldeni.

 

 

Letölthető anyagok:

Nemzeti Vízstratégia

NVS kérdőív

Vízstratégia prospektus

 

 

 

Ingyenes Wienerberger továbbképzés 2013. május 14-én

 

Felhívjuk minden érdeklődő figyelmét, hogy 2013. május 14-én 12.30 órai kezdettel a Wienerberger Zrt. előadásában és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozatának közreműködésével Kamaránk ingyenes továbbképzést szervez. A továbbképzés meghívóját itt megtekintheti.

 

Jelentkezni az alábbi linken lehet:

http://www.wienerberger.hu/porotherm-tégla-és-terca-téglaburkolat/wienerberger-kamarai-képzéssorozat-2013.html

 

A továbbképzésért 1 kreditpont jár.

Kérdések az Építési törvény változásaival kapcsolatban

 

Felhívjuk minden érdeklődő figyelmét, hogy Nagy Ottó osztályvezető (Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal, Építésfelügyeleti Osztály) levélben tájékoztatta Kamaránkat, hogy ígérete és legjobb szándéka ellenére sem tartja célszerűnek az Építési törvény változásairól szóló előadásának anyagát az érdeklődők rendelkezésére bocsátani honlapunkon keresztül, mert a jogszabályok folyamatos változása miatt az oktatás anyaga már az előadás napján is több ponton valótlant tartalmazott.

 

Az osztályvezető úr felajánlotta, hogy amennyiben bármilyen kérdés lenne az Építési törvénnyel és annak változásaival kapcsolatban, szívesen válaszol azokra az alábbi elérhetőségeken:

Lapozás:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27