Aktuális
Nemzeti Vízstratégia konzultáció

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium elkészítette a Nemzeti Vízstratégiát a vízgazdálkodásról, öntözésről és aszálykezelésről. A jövő vízügyi, öntözésfejlesztési és aszály kezelési politikáját megalapozó, a fenntarthatóságot biztosító konzultációs vitaanyag nyilvánosan elérhető a következő címen:

http://neki.gov.hu/?TeruletKod=0&Tipus=content&ProgramElemID=67

 

A csatolt és a fenti linken elérhető dokumentum véleményezésére a Nemzeti Környezetügyi Intézet a mellékelt kérdőívet állította össze. A beérkező vélemények beépítésre kerülnek a stratégiába, annak véglegesítése előtt.

 

Kérem, értékes véleményével járuljon hozzá a stratégia kialakításához. A kitöltött kérdőívet a vizstrategia@neki.gov.hu címre 2013. május 31-ig kérjük visszaküldeni.

 

 

Letölthető anyagok:

Nemzeti Vízstratégia

NVS kérdőív

Vízstratégia prospektus

 

 

 

Ingyenes Wienerberger továbbképzés 2013. május 14-én

 

Felhívjuk minden érdeklődő figyelmét, hogy 2013. május 14-én 12.30 órai kezdettel a Wienerberger Zrt. előadásában és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozatának közreműködésével Kamaránk ingyenes továbbképzést szervez. A továbbképzés meghívóját itt megtekintheti.

 

Jelentkezni az alábbi linken lehet:

http://www.wienerberger.hu/porotherm-tégla-és-terca-téglaburkolat/wienerberger-kamarai-képzéssorozat-2013.html

 

A továbbképzésért 1 kreditpont jár.

Kérdések az Építési törvény változásaival kapcsolatban

 

Felhívjuk minden érdeklődő figyelmét, hogy Nagy Ottó osztályvezető (Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal, Építésfelügyeleti Osztály) levélben tájékoztatta Kamaránkat, hogy ígérete és legjobb szándéka ellenére sem tartja célszerűnek az Építési törvény változásairól szóló előadásának anyagát az érdeklődők rendelkezésére bocsátani honlapunkon keresztül, mert a jogszabályok folyamatos változása miatt az oktatás anyaga már az előadás napján is több ponton valótlant tartalmazott.

 

Az osztályvezető úr felajánlotta, hogy amennyiben bármilyen kérdés lenne az Építési törvénnyel és annak változásaival kapcsolatban, szívesen válaszol azokra az alábbi elérhetőségeken:

Energia Fórum 2013. április 25-26-án

A Magyar Energetikai Társaság idei nagyrendezvényét Energia Fórum címmel rendezik Visegrádon április 25-26-án, középpontba helyezve az energiahatékonyságot. A téma különösen időszerű, mert hatályba lépett az EU Energiahatékonysági Direktívája, amit a tagállamoknak 18 hónapon belül át kell ültetniük nemzeti jogrendszerükbe. A téma komplex, a társadalom és gazdaság minden rétegét érinti. A téma növekedési lehetőségeket hordoz a hazai vállalkozások számára.

 

Program-tervezet és jelentkezési lap a Magyar Mérnöki Kamara honlapjáról letölthető.

Építési törvény változása

2012. év végén megjelent a 2012. évi CLVII. törvény A településfejlesztéssel, a településrendezéssel és az építésüggyel összefüggő egyes törvények módosításáról, amely többek között tartalmazza a tervező- és szakértő mérnökök, valamint építészek szakmai kamaráiról szóló 1966. évi LVIII. törvény módosítását.

Az új törvény már 2013. január 1-től új feladatokat ró a kivitelezőre, felelős műszaki vezetőre és műszaki ellenőrre is. Ezen változások ismertetésére Kamaránk előadás szervezését kezdeményezte, melyről a későbbiekben tájékoztatást küldünk.

Lapozás:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26