Aktuális
Cégek, egyéni vállalkozók tevékenységének bejelentési kötelezettsége 2013. március 31-ig

 

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a mérnöki tevékenységet főtevékenységként folytató cégnek vagy egyéni vállalkozónak a Kamarai törvény 1.§ (5) bekezdése értelmében a székhelye szerint illetékes területi mérnöki kamarának évente március 31-ig tevékenységét be kell jelentenie.

 

A bejelentést a http://e-nyilvantartas.mmk.hu oldalon található on-line adatlap kitöltésével a vállalkozás egyszerűen teljesítheti. A kitöltés megkönnyítése érdekében mellékelten megküldjük a fenti honlapon is elérhető kitöltési útmutatót, valamint a Magyar Mérnöki Kamarán belül megalapított Mérnök Vállalkozói Kollégiumról szóló tájékoztatónkat.

 

Kérdés esetén Kamaránk is készséggel ad tájékoztatást az alábbi elérhetőségeinken: 

  • személyesen: 9023 Győr, Csaba u. 16. 2. emelet
  • telefonon: 96/335-591 vagy 96/524-580

Egyúttal felhívjuk figyelmét, hogy az MMK 2012. december 8-án tartott rendkívüli Küldöttgyűlése a vállalkozások nyilvántartásba vételi díját 0.- Ft-ban állapította meg. Az eljárás költségeit a mérnöki kamara átvállalja.

 

 

 

Jelöltállítási felhívás

A választási bizottság jelen felhivásában eleget tesz az alapszabályi előírásnak és ezennel felhivja a területi kamarákat és szakmai tagozatokat a jelöltállításra. A jelöltállításra tűzött hataridő négy hónap, tehát a területi kamaráknak és a szakmai tagozatoknak 2013. április 15-ig kell benyújtaniuk a választási bizottság részére a jelölésre vonatkozó területi kamarai, ill. szakmai tagozati küldöttgyülési vagy taggyűlési határozatot, valamint az elfogadó nyilatkozatokat.  A jelöltállítás szabályzásáról bővebben itt olvashat.

 

 Fentiek miatt Megyei Kamaránk március végén - április elején tartja évi rendes taggyűlését.

 

 

Bartal György

elnök

Víz Világnapja 2013. március 22.

A Víz Világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték, majd az ENSZ március 22-ét 1994-ben nyilvánította a Víz Világnapjává. 

A vizek szennyezettsége, a természetes élőhelyek átalakítása, a túlhalászat, a klímaváltozás, a népességnövekedés és számtalan más probléma világszerte aggodalommal tölti el a Föld lakosait. A Földön több mint egymilliárd ember éhezik, és nem jut egészséges és elegendő ivóvízhez. Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO becslése szerint a fejlődő országokban valamennyi betegség 80 százaléka a szennyezett vízre vezethető vissza. 

 

A víz az élet minden területén nélkülözhetetlen, mégis, a vízhez való viszonyunkat sokszor a pazarlás jellemzi, ezért az ezen a napon rendezett programok elsődleges célja, hogy felhívja a Föld lakosságának figyelmet az édesvízkészlet megóvására, a víz védelmére. A mai napra a Győrött megrendezésre kerülő programot ajánljuk: 

 

930 óra               Koszorúzás a révfalui 1954. évi árvízi emlékműnél

                            (Beszédet mond Németh József igazgató, Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság) 

 

10-14 óra          Nyílt Nap a "Vízi Együttműködés Nemzetközi Éve" szlogen jegyében

                            (Részletes Program itt)

 

A programot a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Nemzeti Környezetügyi Intézet Észak-dunántúli Kirendeltsége és a Pannon-Víz Zrt. szervezi.

 

 

Megalakulóban a Tűzvédelmi Szakcsoport

A Megyei Kamaránk keretein belül megkezdődött a Tűzvédelmi Szakcsoport megalakítása. Amennyiben valaki érdeklődik a Szakcsoport iránt, keresse Korpa István kollégát, vagy a Kamara titkárságát!

 

 

Telefon, fax:          +36 (96) 335 591
Telefon: +36 (96) 524 580
E-mail cím:  info@mernokkamara-gyor.hu

 

Környezetvédelmi Szakcsoport tisztújító ülés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Szakcsoportja 2012. december 4-én, 14 órai kezdettel tartotta tisztújító ülését a kamara hivatalos helyiségében.

A szakcsoporti ülésen vendéggént részt vett Gilyén Elemér, a Környezetvédelmi tagozat elnöke, aki a választás megkezdése előtt rövid köszöntőt mondott.

 

A jelölő bizottság elnöke, dr. Gyulai István ismertette az elnöki, az alelnöki ill. minősítő bizottsági tisztségekre – a tagság által - jelöltek neveit és jelenlegi munkahelyeit, majd a szavazás technikai lebonyolítását.

 A szavazás eredményeként a tagság 4 évre a Környezetvédelmi Szakcsoport elnökévé választotta Kaliczka Csabát, alelnökévé Némethné Deák Irént, a minősítő bizottság tagjaivá pedig: Dr. Horváth Lajost, Vass Istvánt és Péter Andrást.

 

A választás lebonyolítása után az új elnök röviden ismertette további elképzeléseit, és megköszönte a tagság bizalmát.

Lapozás:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26