Aktuális
Jelöltállítási felhívás

A választási bizottság jelen felhivásában eleget tesz az alapszabályi előírásnak és ezennel felhivja a területi kamarákat és szakmai tagozatokat a jelöltállításra. A jelöltállításra tűzött hataridő négy hónap, tehát a területi kamaráknak és a szakmai tagozatoknak 2013. április 15-ig kell benyújtaniuk a választási bizottság részére a jelölésre vonatkozó területi kamarai, ill. szakmai tagozati küldöttgyülési vagy taggyűlési határozatot, valamint az elfogadó nyilatkozatokat.  A jelöltállítás szabályzásáról bővebben itt olvashat.

 

 Fentiek miatt Megyei Kamaránk március végén - április elején tartja évi rendes taggyűlését.

 

 

Bartal György

elnök

Víz Világnapja 2013. március 22.

A Víz Világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték, majd az ENSZ március 22-ét 1994-ben nyilvánította a Víz Világnapjává. 

A vizek szennyezettsége, a természetes élőhelyek átalakítása, a túlhalászat, a klímaváltozás, a népességnövekedés és számtalan más probléma világszerte aggodalommal tölti el a Föld lakosait. A Földön több mint egymilliárd ember éhezik, és nem jut egészséges és elegendő ivóvízhez. Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO becslése szerint a fejlődő országokban valamennyi betegség 80 százaléka a szennyezett vízre vezethető vissza. 

 

A víz az élet minden területén nélkülözhetetlen, mégis, a vízhez való viszonyunkat sokszor a pazarlás jellemzi, ezért az ezen a napon rendezett programok elsődleges célja, hogy felhívja a Föld lakosságának figyelmet az édesvízkészlet megóvására, a víz védelmére. A mai napra a Győrött megrendezésre kerülő programot ajánljuk: 

 

930 óra               Koszorúzás a révfalui 1954. évi árvízi emlékműnél

                            (Beszédet mond Németh József igazgató, Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság) 

 

10-14 óra          Nyílt Nap a "Vízi Együttműködés Nemzetközi Éve" szlogen jegyében

                            (Részletes Program itt)

 

A programot a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Nemzeti Környezetügyi Intézet Észak-dunántúli Kirendeltsége és a Pannon-Víz Zrt. szervezi.

 

 

Megalakulóban a Tűzvédelmi Szakcsoport

A Megyei Kamaránk keretein belül megkezdődött a Tűzvédelmi Szakcsoport megalakítása. Amennyiben valaki érdeklődik a Szakcsoport iránt, keresse Korpa István kollégát, vagy a Kamara titkárságát!

 

 

Telefon, fax:          +36 (96) 335 591
Telefon: +36 (96) 524 580
E-mail cím:  info@mernokkamara-gyor.hu

 

Környezetvédelmi Szakcsoport tisztújító ülés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Szakcsoportja 2012. december 4-én, 14 órai kezdettel tartotta tisztújító ülését a kamara hivatalos helyiségében.

A szakcsoporti ülésen vendéggént részt vett Gilyén Elemér, a Környezetvédelmi tagozat elnöke, aki a választás megkezdése előtt rövid köszöntőt mondott.

 

A jelölő bizottság elnöke, dr. Gyulai István ismertette az elnöki, az alelnöki ill. minősítő bizottsági tisztségekre – a tagság által - jelöltek neveit és jelenlegi munkahelyeit, majd a szavazás technikai lebonyolítását.

 A szavazás eredményeként a tagság 4 évre a Környezetvédelmi Szakcsoport elnökévé választotta Kaliczka Csabát, alelnökévé Némethné Deák Irént, a minősítő bizottság tagjaivá pedig: Dr. Horváth Lajost, Vass Istvánt és Péter Andrást.

 

A választás lebonyolítása után az új elnök röviden ismertette további elképzeléseit, és megköszönte a tagság bizalmát.

Rendkívüli elnökségi ülés

 

November 13-án a Megyei Kamara Elnöksége rendkívüli elnökségi ülést tartott, melyen részt vett a Magyar Mérnöki Kamara részéről Barsiné Pataky Etelka Elnök asszony, Zarándy Pál alelnök, Rónay István ügyvezető elnök, Szőllőssy Gábor megbízott főtitkár és Pohankovics András elnökségi titkár. 

Az ülésen két főbb napirendi pontot tárgyalt meg az elnökség, a kamarai törvény változása miatt szükségessé vált Alapszabály módosítását, valamint a 2013. év költségvetésének módosítását. 

 

 

Bartal György 

elnök

 

Lapozás:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26