Aktuális
Környezetvédelmi Szakcsoport tisztújító ülés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Szakcsoportja 2012. december 4-én, 14 órai kezdettel tartotta tisztújító ülését a kamara hivatalos helyiségében.

A szakcsoporti ülésen vendéggént részt vett Gilyén Elemér, a Környezetvédelmi tagozat elnöke, aki a választás megkezdése előtt rövid köszöntőt mondott.

 

A jelölő bizottság elnöke, dr. Gyulai István ismertette az elnöki, az alelnöki ill. minősítő bizottsági tisztségekre – a tagság által - jelöltek neveit és jelenlegi munkahelyeit, majd a szavazás technikai lebonyolítását.

 A szavazás eredményeként a tagság 4 évre a Környezetvédelmi Szakcsoport elnökévé választotta Kaliczka Csabát, alelnökévé Némethné Deák Irént, a minősítő bizottság tagjaivá pedig: Dr. Horváth Lajost, Vass Istvánt és Péter Andrást.

 

A választás lebonyolítása után az új elnök röviden ismertette további elképzeléseit, és megköszönte a tagság bizalmát.

Rendkívüli elnökségi ülés

 

November 13-án a Megyei Kamara Elnöksége rendkívüli elnökségi ülést tartott, melyen részt vett a Magyar Mérnöki Kamara részéről Barsiné Pataky Etelka Elnök asszony, Zarándy Pál alelnök, Rónay István ügyvezető elnök, Szőllőssy Gábor megbízott főtitkár és Pohankovics András elnökségi titkár. 

Az ülésen két főbb napirendi pontot tárgyalt meg az elnökség, a kamarai törvény változása miatt szükségessé vált Alapszabály módosítását, valamint a 2013. év költségvetésének módosítását. 

 

 

Bartal György 

elnök

 

Átadták a Környzetvédelmi Tagozat díjait

A Magyar Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Tagozatának Kuratóriuma 2012-ben is elbírálta a meghirdetésre beérkezett javaslatokat és döntést hozott a „Környezet védelméért” kitüntetések odaítéléséről. A díjat a kamara Környezetvédelmi Tagozatának Elnöksége 2003-ban alapította. A kitüntetést azok a kamarai tagok kaphatják meg, akik a környezetvédelem egy, vagy több szakterületén hosszú időn keresztül kiváló és eredményes teljesítményt nyújtottak, vagy valamely területen kimagasló eredményt értek el.

 

A díjazottak listáját megtalálja a Magyar Mérnöki Kamara honlapján.

 

A díjazottak közül megkülönböztetett figyelemmel gratulálunk Kamaránk három tagjának, Juhász János vízépítő mérnöknek, aki a "Környezet védelméért" kitüntetésben részesült, dr. Gyulai István egyetemi docensnek és dr. Kosztka Miklós ny. egyetemi tanárnak, akik " A Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért Díj" 2012. évi díjazottjai.

Újabb tervezett továbbképzés az Építési törvény változásairól

2013. február 12-én nagy sikerrel, több mint 100 fő részvételével került megrendezésre a Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Ipar Kamara által közösen meghirdetett szakmai továbbképzése.

 

Az esemény alaptémája az Építési törvény változása, valamint a Hatóság ügyrendjével kapcsolatos változások voltak. Az előadás elsősorban tervezői szemszögből ismertette a törvényi változásokat, ezért Kamaránk tervezi egy újabb továbbképzés megszervezését, amely előadás a törvényi változást a kivitelezők, műszaki ellenőrök, műszaki vezetők oldaláról közelíti meg.

 

A tervezett továbbképzésről hamarosan honlapunkon keresztül, illetve hírlevélben tájékoztatjuk.

A 2013. február 12-i továbbképzésen való részvételért 1,5 kreditpont járt.

 

 

 

 

Energia Fórum

Tájékoztatásul közöljük, hogy 2012. december 7-én Energia Fórum kerül megrendezésre. A programon való részvétel ingyenes, regisztráció a helyszínen.

 

Kreditpontok meghatározása folyamatban van.

Lapozás:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27