Aktuális
Kitüntetés Kamaránk tagjának

Örömmel tesszük közzé Kamaránk tagjainak, Barcsai Éva Magdolna és Dr. Tóth Péter kitüntetését. A kitűntetéshez szívből gratulálunk!

Az épületek energetikai tanúsításáról

Az épületek energetikai tanúsításáról készült egy lakossági tájékoztató, mely a leggyakrabban ismételt kérdésekre próbál teljes körű választ adni.

Nekrológ

Az élet törvényszerűsége, hogy születünk és meghalunk. Két meghatározó mérnöktől búcsúzunk, Pék Gyula és Dr. Szabó János is eltávozott közülünk.

Magyar Kereskedelmi és Iparkamarai regisztráció

A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény 2011. év végén történt módosítása előírja a gazdálkodó szervezetek és az egyéni vállalkozók részére, hogy a cégbejegyzést követő öt munkanapon belül kérjék a területi gazdasági kamaránál a kamarai nyilvántartásba való bejegyzést. A már működő gazdálkodó szervezetek, egyéni vállalkozók kötelesek regisztrálni, és a gazdasági kamarának éves kamarai hozzájárulást fizetni a tárgyév március 31-ig.

A Magyar Mérnöki Kamara, a Magyar Építész Kamara és a Szakmai Kamarák Szövetsége társkamarái megkezdték a tárgyalásokat a kormányzattal, hogy a szakmai tagsághoz kötött tevékenységű gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók regisztrációja a szakmai kamaráknál (Magyar Építész Kamara és Magyar Mérnöki Kamara) történhessen meg.

A Magyar Mérnöki Kamara a tárgyalásokról folyamatosan tájékoztatni fogja a területi kamarákat, szakmai tagozatait és a tagságot.

 

Barsiné Pataky Etelka Elnök asszony ebben a tárgyban az MTI-hez pénteken eljuttatott egy közleményt, mely letölthető.

Villámvédelmi tevezői jogosultság

A Magyar Mérnöki Kamara összeállította a villámvédelmi tervezői jogosultság követelményrendszerét, melyet honlapján és hírlevelében is közzé tett.

A felelős műszaki vezetők és műszaki ellenőrök képzését 2012. március hónapra tervezik megszervezni.

Lapozás:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27