Aktuális
Nyílt nap az építésfelügyeleti tevékenységgel kapcsolatban

A Megyei Kormányhivatal Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatalától kaptuk az alább is olvasható megkeresést, hogy terjesszük tagjaink között. Akit érdekel, vagy érintett, éljen a lehetőséggel!

 

Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara

Elnöksége

 

 

 

 

 

Vizes szakmai továbbképzés anyagai

Komoly szakmai érdeklődés közepette zajlott le a vizesek szakmai továbbképzése. Mindhárom alkalommal többen kérték, hogy az előadások anyagát tegye elérhetővé a kamara.

Ezért közzétesszük dr. Papp Ildikó és Gombás Károly előadásainak anyagát.

 

 

 

 

Indulnak a mérnök kamarai online képzések

 

Tisztelt Kolléga!

 

Az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről szóló 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendeletnek, valamint a rendelet felhatalmazása alapján elfogadott kamarai továbbképzési szabályzatnak megfelelően 2014-től megváltozott a kamarai továbbképzések rendszere. A kötelező jogi továbbképzéseket ettől az évtől az országos kamara szervezi, az erre a célra létrehozott Mérnöki Kamarai Tudásközponton keresztül.

 

Annak érdekében, hogy a képzés minél könnyebben teljesíthető legyen, a Magyar Mérnöki Kamara a kötelező jogi továbbképzés tananyagát távoktatásos formába dolgozta át. Ezt a képzési formát azért választottuk, hogy minél könnyebben teljesíthető legyen a továbbképzési kötelezettség, hiszen a távoktatást a szakmagyakorlók interneten keresztül szinte bárhonnan és bármely napszakban, akár otthonról, akár a munkahelyről teljesíthetik.

 

Örömmel értesítjük, hogy mai naptól elérhető a mérnöki kamara új, modern e-learning keretrendszere, amelyben megtalálhatók a kötelező jogi továbbképzés eddig kidolgozott tananyagai. A keretrendszer eléréséhez mellékelten megküldjük tájékoztató anyagunkat. Ezen kívül további információt találhat honlapunkon: http://mmk.hu/szolgaltatasok/tovabbkepzes/utmutato

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a kötelező jogi továbbképzést továbbra is az 5 éves továbbképzési ciklus alatt egy alkalommal kell teljesíteni.

 

Fontos továbbá, hogy a 2014. január 1. előtt teljesített korábbi kötelező továbbképzés a képzés teljesítéséről szóló igazolás kiállításától kezdődő 5 éven keresztül továbbra is beszámítható. Ebben az esetben az aktuális továbbképzési időszakban nem szükséges a kötelező jogi képzés újbóli teljesítése.

 

Amennyiben további kérdése merülne fel, kérjük, keressen bennünket az alábbi elérhetőségeken!

 

Üdvözlettel:

Mérnöki Kamara Tudásközpont
tovabbkepzes@mmk.hu
+36-1-4557082

 

 

 

 

 

Vizes szakmai továbbképzés

A Vízgazdálkodási és Vízépítési Szakcsoport három helyszínen szervezi a szakmai továbbképzést ebben az évben.

 

 

I. Helyszín: Sopron, Vízmű Zrt. 9400 Sopron, Bartók Béla u. 42.

08/06/2014-006

Időpont: november 12. 8:30

Témakör: Belterületi csapadékvíz összegyülekezés, elvezetés, statikus, dinamikus méretezés, gazdálkodás. Vízminőség, vízbiztonság.

 

II. Helyszín: Győr, ÉDUVIZIG Kálóczy téri Csónakháza

08/06/2014-004

Időpont: november 6. 9:00

Témakör: Szennyvíztelepek intenzifikálása, Vízminőség és vízbiztonság, A fogyasztáscsökkenés következményei — kiutak keresése.

 

III. Helyszín: Győr, ÉDUVIZIG Kálóczy téri Csónakháza

08/06/2014-005

Időpont: november 11. 9:00

Témakör: Hazai vízgazdálkodási monitoring, Az árvízveszély és kockázati térkpek eredményeit szolgáló modellek ismertetése és véleményezése, Vízes élőhelyek rehabilitációja.

 

Ebben az évben a fenti témakörök egyikén kell részt vennie a vizes jogosultsággal rendelkező tervező és szakértő kollégának. Nem kell részt vennie az éves szakmai továbbképzéseken a Felelős műszaki vezetőknek (MV-VZ; MV-VZ-R), a Műszaki Ellenőröknek (ME-VZ) és a vízgazgálkodási szakterületi szakértőknek (SZVV-3.1 -től SZVV-3.10-ig)

 

Az éves szakmai továbbképzés díjköteles (a Győr-Moson-Sopron Megyei Kamarai tagok számára 7.000,- Ft, más kamarából jövők számára 10.000,- Ft).

Jelentkezni a Megyei Kamara titkárságán lehet személyesen vagy telefonon és e-mailben, az összeg egyidejű befizatésével.

A továbbképzés díját legkésőbb a képzés napja előtt 2 nappal meg kell fizetni (utalással: 10103379-10151926-00000009 számú számlára, vagy személyesen a kamara titkárságán).

A kötelező éves szakmai továbbképzés elmulasztása esetén más kamarák által szervezett képzésre szükséges elmenni.

 

A regisztráció érdekében a képzés kezdési időpontja előtt fél órával kérjük minden résztvevő megjelenését.

 

 

 

 

Mérnökjogi tanfolyam

 

Tisztelt Kollégák!

 

A Magyar Mérnöki Kamara számára fontos, hogy mind tagjainknak, mind a Vállalkozói szakkollégium tagjainak olyan fakultatív, magas színvonalú és elérhető árú szakmai képzéseket biztosítson, amelyekre jelentős kedvezménnyel jelentkezhetnek.

 

Ezért szeptember 25-én immár második alkalommal kerül megrendezésre a mérnökjogi tanfolyam, amelynek célja olyan gyakorlati jogi tudás átadása, ami a mérnök számára hasznos, legyen akár vállalkozó, munkáltató, tervező vagy szakértő. A tanfolyam különös aktualitását a 2014. március 15-től hatályba lépett új Polgári Törvénykönyv adja, így a témák között szerepel a szerződéskötés a új szabályainak áttekintése, illetve az új Ptk. által bekövetkezett változások a társasági jogban, a cégjogban, valamint a munkajogban.

További információk és regisztrációért kattintson!
(http://mmk.hu/kamarai/hirek/mernokjogi-kepzes-szeptember)

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Mérnökjogi tanfolyam nem része a kötelező kamarai képzéseknek!

 

Üdvözlettel,
Magyar Mérnöki Kamara

 

 

 

 

Lapozás:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27