Magyar Műszaki Értelmiség Napja - 2013.06.12.

A VII. Magyar Műszaki Értelmiség Napja

A magyar mérnöktársadalom legnagyobb ünnepeként idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre Bánki Donát születésnapjához igazítva a Magyar Műszaki Értelmiség Napja. Ebben az évben Győrött, a Széchenyi István Egyetem  falai között kerül megrendezésre 2013. június 12-én.

A Magyar Műszaki Értelmiség Napjának célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a műszaki értelmiség szerepére a magyar nemzetgazdaságban, hangsúlyozva, hogy Magyarország csak akkor állhat stabil fejlődési pályára, ha a műszaki és természettudományos képzés területén markáns fejlesztési programok indulnak, melynek következtében nő az e területen tevékenykedő szakemberek társadalmi megbecsülése, javul a szakmai megítélése, presztízse.

Az idei rendezvény az ágazatban elért eredmények és a magyarországi járműipar előtt álló perspektívák széles körben történő megismertetését tűzte ki célul, ezért a kiemelt célcsoportot a műszaki értelmiség, a mérnök társadalom, a szakmai szervezetek képviselői, a politikai döntéshozók és a jövő műszaki értelmiségét adó jelenlegi és leendő mérnökhallgatók alkotják. 

/Forrás: http://mmen2013.sze.hu/bemutatkozas/

 

Az esemény összefoglalóját itt olvashatja.Vissza